با بچم چی بازی کنم؟

با بچم چی بازی کنم؟ اگه شما هم دنبال یه سری ایده‌ باحال برای سرگرم کردن بچه‌تون تو خونه با

با بچم چی بازی کنم؟

در این مقاله می خوانید

با بچم چی بازی کنم؟ اگه شما هم دنبال یه سری ایده‌ باحال برای سرگرم کردن بچه‌تون تو خونه با چیزای ساده هستین، این مقاله از سایت و مرکز مارال لیل نهاری کلی بهتون کمک می‌کنه. معمولا مامانا و باباها دوست دارن با بچه‌هاشون وقتای آزادشونو بیرون بگذرونن، ولی بعضی وقتا با یه ذره خلاقیت و چند تا فعالیت جالب، می‌شه توی خونه هم کلی خوش گذروند و لحظه‌های پر از شادی و هیجان ساخت.

واسه اینکه بچه‌ها تو این جور وقتا حوصله‌شون سر نره و کسالت نگیرن، داشتن یه لیست متنوع از بازی‌ها و کارای هیجان‌انگیز خیلی می‌تونه کمک کنه. این‌طوری هم پدر و مادرها راحت‌تر و شادتر وقت می‌گذرونن، هم باعث می‌شه رابطه‌شون با بچه‌ها قوی‌تر بشه و کلی خاطره‌ی قشنگ بسازن. توی این سایت کلی ایده‌ی تازه و سرگرم‌کننده هست که می‌تونه روزای خونه‌نشینی‌تونو پر از رنگ و حال خوب کنه.

چجوری با نی‌نی بازی کنیم؟

با بچم چی بازی کنم؟ بازی کردن با نوزاد یکی از قشنگ‌ترین و مهم‌ترین کارهاییه که مامانا و باباها می‌تونن انجام بدن. نه‌ تنها کلی کیف می‌ده، بلکه واسه رشد و یادگیری بچه هم حسابی مفیده. نوزاد وقتی می‌بینه که بهش توجه می‌کنین و براش وقت می‌ذارین، یه حس قشنگی از امنیت و عشق می‌گیره که خیلی براش مهمه.

مثلاً می‌تونین باهاش حرف بزنین، به صداها و زمزمه‌هایی که درمیاره گوش بدین و جواب بدین. همین کار کوچیک باعث می‌شه کم‌کم با احساساتش آشنا بشه، یاد بگیره که شنیده می‌شه، و بتونه با دنیای اطرافش ارتباط برقرار کنه. یه کار دیگه هم که خیلی جواب می‌ده، اینه که موقع بازی یه ذره هیجان بهش بدین. مثلاً وقتی یه کاری می‌کنه، با یه لبخند یا دست زدن خوشحالش کنین. همین چیزای کوچیک باعث می‌شه مغزش دوپامین ترشح کنه و حس خیلی خوبی بگیره.

برای اینکه حس‌های مختلف رو هم تجربه کنه، می‌تونین وسایل مختلفی رو بهش نشون بدین—چیزایی که جنس و بافتشون فرق داره، مثل پارچه، پلاستیک نرم، یا اسباب‌بازی‌های بامزه. حتی موقعی که روی شکم می‌خوابه، می‌تونین براش کتاب بخونین یا یه آهنگ آروم بخونین. این‌جوری هم گوشش با صداها آشنا می‌شه، هم عضله‌هاش قوی‌تر می‌شن.

با بچم چی بازی کنم؟

چجوری با کودک نوپامون بازی کنیم؟

با بچم چی بازی کنم؟ بازی کردن با بچه‌های نوپا می‌تونه یه تجربه‌ی فوق‌العاده شیرین و آموزنده باشه. تو این سن، بچه‌ها عاشق کشف کردن دنیای دور و برشون هستن، واسه همین بازی‌های خلاقانه حسابی به رشد ذهنی و حرکتی‌شون کمک می‌کنه. مثلاً می‌تونین پازل‌های بزرگ براشون بیارین. وقتی خودش قطعه‌ها رو سر جاشون می‌ذاره، کم‌کم یاد می‌گیره چطوری مسئله حل کنه. شما هم می‌تونین اول بهش نشون بدین چجوری باید بچینه، بعد بذارین خودش ادامه بده. این کار هم بهش حس استقلال می‌ده، هم وقتی موفق می‌شه کلی ذوق می‌کنه و احساس غرور می‌کنه.

حالا غیر از این بازی‌های آروم، یه کم بازی‌های پرتحرک هم براشون خیلی جذابه. مثل توپ‌بازی یا رقصیدن با آهنگای شاد. اینا باعث می‌شه هم بدنشون قوی‌تر شه، هم یاد بگیرن نوبت بگیرن و با بقیه همکاری کنن. یه سری بازی‌های تقلیدی هم هست، مثل آشپزی با اسباب‌بازی یا وسایل ساده خونه که حسابی قوه تخیلشونو فعال می‌کنه. یا مثلاً نقاشی کردن، که هم آرومشون می‌کنه، هم کمک می‌کنه احساساتشونو بروز بدن و دست و انگشتاشون ورزیده‌تر بشه.

چجوری با بچه‌های پیش‌دبستانی بازی کنیم؟

با بچم چی بازی کنم؟ بازی با بچه‌های پیش‌دبستانی می‌تونه خیلی بامزه و پر از یادگیری باشه. تو این سن بچه‌ها عاشق بازی‌های تخیلی و نقش‌بازی هستن! یعنی دوست دارن با خیال خودشون برن تو یه دنیای دیگه. شما هم می‌تونین باهاشون همراه بشین—مثلاً لباس یه معلم، فضانورد یا هر شخصیت خیالی‌ای که دوست دارن رو بپوشین و وارد بازی‌شون بشین.

یکی دیگه از کارای باحال اینه که با آجرهای رنگی یا لگو براشون سازه‌های جورواجور درست کنین. این‌جوری هم خوش می‌گذره، هم تخیلشون تقویت می‌شه و هم دستاشون قوی‌تر می‌شن. برای اینکه مهارت‌های دست‌ورزی و اجتماعی‌شون هم بهتر بشه، می‌تونین بذارین با خمیر بازی یا شن بازی کنن. این جور کارا باعث می‌شه عضله‌های کوچیک دستشون تقویت شه و آماده‌ی نوشتن بشن.

حتی بعضی کارای ساده‌ی خونه مثل جمع کردن اسباب‌بازی‌ها رو هم می‌تونین به یه بازی تبدیل کنین—هم کمک کرده، هم حس خوبی بهشون می‌ده. چون هر بچه‌ای یه دنیای خاص خودش رو داره، اگه به علاقه‌مندی‌هاش توجه کنین، مثلاً کارتون مورد علاقش یا چیزایی که زیاد درباره‌ش حرف می‌زنه، میتونین باهاش ارتباط قوی‌تری بگیرین و حتی کلی چیز از هم یاد بگیرین. آخر سر هم، بذارین خودش بازی رو هدایت کنه. این کار باعث می‌شه احساس مهم بودن کنه و اعتماد به نفسش بیشتر شه.

با بچم چی بازی کنم؟

چطوری با بچه‌های مدرسه‌ای‌مون بازی کنیم؟

با بچم چی بازی کنم؟ بازی کردن با بچه‌هایی که تو سن مدرسه‌ هستن می‌تونه هم کلی کیف بده، هم یه فرصت خوب باشه برای نزدیک‌تر شدن بهشون. یه راه خیلی خوب اینه که از بازی‌های بی‌برنامه و بدون قانون خاص استفاده کنین. مثلاً با هم یه آهنگ بزارین و شروع کنین به رقصیدن، یا تو حیاط یه فوتبال سریع و ده‌دقیقه‌ای راه بندازین. این جور کارا کمک می‌کنه بچه‌ها از حالت رسمی و منظم مدرسه بیان بیرون و یه نفس راحت بکشن.

اگه بچه‌تون عاشق بازی‌های ویدئویی هم هست، بد نیست یه بار باهاش بشینین و با هم بازی کنین. این کار نشون می‌ده که به علایقش اهمیت می‌دین و باعث می‌شه احساس نزدیکی بیشتری کنه. بازی‌های پرتحرک مثل اسکیت، بسکتبال یا تنیس هم گزینه‌های خیلی خوبی‌ان. اینا هم کمک می‌کنن بچه‌هاتون انرژی‌شونو تخلیه کنن، هم تمرکز و روحیه‌ی رقابتشون تقویت می‌شه. بعد از یه روز پرکار و پر از درس و مدرسه، این بازی‌ها براشون مثل یه استراحت حسابی و حال‌خوب‌کن هستن.

در کل، فقط کافیه یه کم وقت بذارین، یه کم انعطاف داشته باشین، و به دنیای بچه‌ها پا بذارین. بقیه‌ش خودش درست می‌شه!

جمع‌بندی

مرکز روانشناسی مارال لیل نهاری با یه نگاه تازه و تخصصی، مثل یه دوست و راهنمای قابل اعتماد کنار والدینه تا تو مسیر پرورش کودکان کمکشون کنه. این مرکز با خدمات مشاوره‌ای مختلف، کمک می‌کنه مامان‌ها و باباها بتونن راحت‌تر با رفتارها و احساسات بچه‌هاشون کنار بیان.

تیم حرفه‌ای و باتجربه‌ی مارال لیل نهاری با استفاده از روش‌های علمی و کاربردی، ابزارهایی در اختیار خانواده‌ها می‌ذاره تا بتونن یه ارتباط مثبت، سالم و قوی با بچه‌هاشون بسازن. توی این فضای صمیمی و حمایتی، پدر و مادرها با خیال راحت می‌تونن رشد و آموزش بچه‌هاشون رو دنبال کنن و کمکشون کنن تا تو مسیر موفقیت و شادی قدم بردارن.

4/5 - (1 امتیاز)

برگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید